Solceller er en populær måde at generere grøn energi og reducere ens elregning. Men med så mange forskellige solcelleanlæg på markedet, kan det være svært at beslutte, hvilket system der er det bedste for ens behov. Derfor er det vigtigt at overveje en række faktorer, før man træffer en beslutning.
-
Solforhold: Det er vigtigt at undersøge, hvor meget sol din ejendom modtager hen over året. Dette sætter den øvre grænse for, hvor meget energi dit solcelleanlæg vil kunne producere.
-
Størrelse: Overvej, hvor meget energi du har brug for at producere på forskellige tider af året og døgnet, og vælg derefter en størrelse på solcelleanlægget, der passer til dit behov.
-
Budget: Solcelleanlæg er en større investering, så overvej, hvor meget du har råd til at investere. Der er ofte billige finansieringsmuligheder, der kan hjælpe med at reducere opstarts-omkostningerne.
-
Kvalitet: Vælg et solcelleanlæg af høj kvalitet fra en anerkendt producent for at sikre, at dit anlæg vil fungere effektivt i mange år. Der er lang garanti på solceller, så det kan være fordelagtigt at vælge en etableret producent.
-
Ekspertise: Det er ofte en god idé at få en solenergikonsulent til at rådgive dig om, hvilket anlæg der vil være det bedste for dit hjem og dit budget.
Når du har overvejet ovenstående faktorer, vil du være i stand til at vælge det solcelleanlæg, der er bedst egnet til dine behov og økonomi. Husk også, at en investering i solceller er en investering, der vil give dig årlige besparelser på din elregning og samtidig bidrage til en grønnere fremtid.
Solcelletyper
Der findes en lang række forskellige typer af solceller – Mest anvendt er polykrystallinske, monokrystallinske og tyndfilms solceller. Man benytter i 90% af tilfældene de monokrystllinske paneler. Det er ikke noget, man behøver at tænke meget over.
Mange sælger anlæg ud fra kundens årsforbrug – Vores erfaring siger, at det er meget svært at dimensionere rigtigt, hvis ikke man kender kundens forbrug til bunds helt ned på time-niveau. Det der er afgørende er at få kigget ordentligt ind i sit forbrug. Gerne med forbrugsdata mindst ét år tilbage, så man kan dykke ned i, hvor meget strøm der benyttes om sommeren, vinteren og hvornår på døgnet. Det er på den måde vi laver den bedste vurdering af, hvilket anlæg du har brug for!
Derudover er mange også i tvivl om de skal have et batteri tilkoblet deres solcelleanlæg – Det er der ikke noget simpelt svar på – Det kræver også en grundig gennemgang af dit forbrug udenfor de lyse timer.